Tlustý bramborák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Strouhanka
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Zelí hlávkové červené
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 85.9 mg
  • Draslík 730.2 mg
  • Vláknina 9446.3 mg
  • Vitamín A 9446.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do misky, osolíme je, přidáme nastrouhaný parmezán, vysypeme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Všechny suroviny v misce dobře promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme.

  • 2

    Naběračkou nabereme bramborové těsto z misky, vylijeme ho do pánve s rozpálenými dvěma lžícemi oleje a rozetřeme po celé ploše pánve. Bramborák opečeme z obou stran. Z každé strany pečeme přibližně 2 minuty. V pečení bramboráku pokračujeme do ukončení směsi.

  • 3

    Upečený bramborák hned pokládáme na mělký talíř, kam přidáme jako přílohu salát ze zelí.

  • 4

    Salát: Červené a bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké pásky, dáme ho do mísy, přidáme oloupanou a také na tenké pásky nakrájenou cibuli, pokapeme olejem, rukou promícháme a pomačkáme, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme a promícháme.

Komentáře k receptu