Čečerky z Černíkova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zelí kysané
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 85.1 mg
  • Draslík 119.1 mg
  • Vláknina 9841.3 mg
  • Vitamín A 9841.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme k ní vejce, sůl, pepř, smetanu a vymačkané kysané zelí, které jsme pokrájeli na menší kousky. Promícháme, dáme na pomoučený vál a propracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na malé bochánky. Každý vyválíme na placku silnou asi 2 cm.

  • 2

    Pečicí plech vytřeme olejem a necháme chvilku v předehřáté troubě rozehřát. Položíme na něj placky – čečerky, povrch propícháme vidličkou a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10–15 minut. Upečené vyjmeme, potřeme je dobrým rozehřátým sádlem (pokud možno husím) a podáváme.

Komentáře k receptu