Staročeská kachna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kachna domácí
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Zelí bílé - sterilizované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 417.9 mg
  • Vláknina 4811.7 mg
  • Vitamín A 4811.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilované zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nadrobno pokrájíme.

  • 2

    Kachnu omyjeme a osušíme, posypeme kmínem, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě do měkka.

  • 3

    V průběhu pečení kachnu poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme vodu. Upečenou měkkou kachnu naporcujeme.

  • 4

    Část vypečené šťávy z pekáče odlijeme, na zbylé podusíme nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme zelí a porce kachny, přelijeme odlitou šťávou z pečení a dusíme, až zelí změkne. Podle chuti osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu