Klobásy zapečené se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Klobása Dunajská
  • 600 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 337.3 mg
  • Vláknina 6737 mg
  • Vitamín A 6737 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na sádle spolu s mletou paprikou. Přidáme překrájené zelí i s nálevem a krátce podusíme.

  • 2

    Podušenou směs rozetřeme v nízké vrstvě do zapékací mísy, přidáme vrstvu na kolečka nakrájených klobás, přikryjeme zbylou směsí a vše zalijeme smetanou.

  • 3

    Ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu