Douze- pointe

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Brambory
  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Sýr Feta
  • 75 g Ricotta
  • 325 g Čedar
  • 85 g Zelí bílé
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Citron
  • 2 ks žloutek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 103.1 mg
  • Draslík 391.1 mg
  • Vláknina 9365 mg
  • Vitamín A 9365 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formy na muffiny vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 12 cm a každý vložíme do vymazané formy na muffiny. Těsto by mělo vystačit na 12 kousků – to znamená čtyři kusy budou plněny jedním druhem náplně. Poté co je naplníme, je ještě shora přikryjeme zbylým těstem, abychom získali uzavřené koláčky.

  • 2

    Pečeme 25 minut na 200 °C dozlatova.

  • 3

    PŘÍPRAVA POLSKÝCH KOLÁČKŮ:

  • 4

    Brambory nakrájíme na kousky, zelí nakrouháme, sýr nastrouháme a dvě jarní cibulky nakrájíme najemno.

  • 5

    Brambory uvaříme v osolené vodě a poté rozmixujeme.

  • 6

    Na másle smažíme zelí a smažíme na pánvi doměkka. Poté přidáme jarní cibulku, 2 stroužky česneku, čedar a po zchladnutí vmícháme i žloutek. Ochutíme solí a pepřem.

  • 7

    PŘÍPRAVA ŠPANĚLSKÝ PAPRIKOVÝCH KOLÁČKŮ:

  • 8

    Papriku nakrájíme na drobné kousky, cibuli nakrájíme najemno, dva stroužky česneku prolisujeme a petrželku nasekáme na jemno.

  • 9

    Papriku, cibuli, česnek, mletou papriku smažíme na oleji doměkka. Poté přidáme rajčata, cukr, ocet a petrželku a 10 minut povaříme. Ochutíme a necháme vystydnout.

  • 10

    PŘÍPRAVA ŘECKÝCH KOLÁČKŮ:

  • 11

    Fetu rozdrobíme, dva česnekové stroužky utřeme a 3 kusy jarní cibulky nasekáme.

  • 12

    Smícháme rizotu, fetu, jeden žloutek, citronovou šťávu a kůru, česnek a vše rozmixujeme doměkka. Poté přidáme jarní cibulku a ještě chvíli mixujeme. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu