Nejlepší plněné papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 800 g Paprika bílá
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Voda pitná
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kečup
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 22 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 387.2 mg
  • Vláknina 15146.3 mg
  • Vitamín A 15146.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, paprikám skrojíme vršky, vyjmeme semínka a papriky oloupeme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji v pekáči zpěníme cibuli, vsypeme zelí, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a na mírném plameni dusíme.

  • 3

    Mleté maso promícháme s vodou, vmícháme utřený česnek a všechny zbylé suroviny a dobře vypracujeme.

  • 4

    Mletým masem naplníme očištěné papriky.

  • 5

    Když je zelí zpola udušené, vložíme na ně papriky, překryjeme anglickou slaninou, přiklopíme a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme. Během pečení podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř upečené, přelijeme je kečupem a dopečeme.

Komentáře k receptu