Myslivecké brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 160 g Klobása ostravská
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 8 ks Brambory vařené ve slupce
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 27.7 mg
  • Draslík 952.9 mg
  • Vláknina 17699.6 mg
  • Vitamín A 17699.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky, houby nakrájíme na kousky, klobásu na kostičky. Omyté zelí nakrájíme najemno. Zapékací misku vymažeme sádlem.

  • 2

    Z mouky a másla usažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, přidáme citronovou šťávu a za občasného míchání necháme prochladnout.

  • 3

    Dno misky poklademe plátky brambor, poklademe hhoubami, klobásou, osolíme, zaprášíme paprikou a opepříme. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou budou brambory.

  • 4

    Na poslední vrstvu brambor navrstvíme zelí, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu