Polévka z červené čočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 631.1 mg
 - Vláknina 22970.4 mg
 - Vitamín A 22970.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na rozpáleném tuku, lehce poprášíme moukou. Přilijeme 1 l vody a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu. Poté vsypeme čočku, kterou jsme předtím na cca dvě hodiny nechali máčet ve vodě, osolíme. Polévku vaříme do změknutí čočky, kterou následně propasírujeme a dáme celé znovu vařit.
 - 
                                2
Mezitím si veku pokrájíme na menší kostičky, které nasucho osmahneme na pánvi.
 - 
                                3
Polévku servírujeme s nasucho osmahlými kostičkami veky, přelitou cayenským pepřem zpěněným na másle.