Hříbkové rizoto s parmezánem
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 12 g Máslo čerstvé
 - 380 g Rýže loupaná
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 20 g Houby sušené
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 8 g Petržel kudrnka
 - 24 ml Olej olivový
 - 500 ml Voda pitná
 - 1000 ml Vývar drůbeží
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1059 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 12.1 mg
 - Draslík 491.1 mg
 - Vláknina 8138 mg
 - Vitamín A 8138 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby spaříme v 500 ml vroucí vody, houby přecedíme, slitou vodu přelijeme do hrnce a necháme vařit na mírném plameni.
 - 
                                2
Pokrájenou cibuli a česnek necháme osmahnout na rozpáleném oleji s máslem. Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony a muškátový oříšek, necháme mírně osmahnout, poté vmícháme hříbky a svařený vývar z hub. Za občasného míchání vaříme do vypaření vývaru.
 - 
                                3
K vařící se rýži začneme postupně přilévat po naběračkách kuřecí vývar, vždy necháme úplně vyvařit a teprve potom přidáme další naběračku. Opakujeme do úplného spotřebování vývaru.
 - 
                                4
Do uvařeného rizota vmícháme posekanou petrželku a strouhaný parmezán, osolíme a opepříme dle potřeby.