Masová roláda se sýry a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 100 g Hrášek
  • 100 g Klobása bílá
  • 200 g Salám Mortadela
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1136 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 580.4 mg
  • Draslík 1474.8 mg
  • Vláknina 5726.3 mg
  • Vitamín A 5726.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a ořízneme kraje. Ovčí sýr a parmezán nastrouháme, petrželku nakrájíme nadrobno. Mleté maso promícháme s klobásovou hmotou, syrovým vejcem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, hráškem, solí a pepřem. Telecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na něj plátek mortadely, dvě lžíce náplně, rozkrojená vejce natvrdo, ovčí sýr a navrch dáme zbytek náplně.

  • 2

    Maso sbalíme a převážeme nití. Na oleji maso rychle z obou stran osmažíme, podlijeme ho vínem a dusíme doměkka. V troubě ho pak dopékáme hodinu a půl. Po upečení maso necháme patnáct minut odstát bez nití a okamžitě podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu