Pečené telecí maso s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1014 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 130 mg
 - Draslík 805.3 mg
 - Vláknina 8692.7 mg
 - Vitamín A 8692.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran a vyjmeme z hrnce.
 - 
                                2
Přilijeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mrkev pokrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Nakonec dáme do hrnce rozmixovaná rajčata, vrátíme zpět orestované maso. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a bobkovým listem. Zakryjeme poklicí a vaříme hodinu na mírném ohni, dokud maso není měkké, občas promícháme.
 - 
                                3
Nakonec přidáme pokrájené olivy a vaříme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.