Pudinkový pohár s broskvemi

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 20 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 125 g Tvaroh tučný
  • 100 g Kompot broskvový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 152.9 mg
  • Vláknina 2626 mg
  • Vitamín A 2626 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme za stálého míchání pudink. Hotový občas promícháme do vychladnutí. Do pudinku vmícháme tvaroh, do něhož jsme zašlehali umělé sladidlo. Do hotového krému „zabalíme“ sníh z bílků a krém dáme pod fólií vychladit do chladničky. Poté v miskách vrstvíme pokrájené broskve z dia kompotu a krém. Poslední vrstvu krému zdobíme hrubě strouhanými ořechy.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 13.05.2016 20:20:35

Moc dobré poháry, podobné dělávám častěji. Ovoce se dá použít jakékoliv, ale moc kompotů v dia verzi není. Občas jsem si je zavařovala sama. Může se přidat i několik dia celozrnných piškotů a ve sklenici vrstvit a místo kompotu použít čerstvé ovoce, např. jahody nebo banán. Nedávám ale sníh, nerada používám tepelně neopracovaná vajíčka a obzvlášť do různých sladkých krémů. Pudink se nemusí po uvaření míchat, ale je třeba ihned kastrůlek těsně překrýt fólií a takto nechat vychladnout. Místo tekutého sladidla se dá použít i nějaké v prášku. Poslední dobou ráda používám stévii. Jinak místo ořechů se dají použít i např. sekané nesolené arašídy. Palec nahoru, vyzkoušejte.

Odpovědět