Pudinkový pohár s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 152.9 mg
- Vláknina 2626 mg
- Vitamín A 2626 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme za stálého míchání pudink. Hotový občas promícháme do vychladnutí. Do pudinku vmícháme tvaroh, do něhož jsme zašlehali umělé sladidlo. Do hotového krému „zabalíme“ sníh z bílků a krém dáme pod fólií vychladit do chladničky. Poté v miskách vrstvíme pokrájené broskve z dia kompotu a krém. Poslední vrstvu krému zdobíme hrubě strouhanými ořechy.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 13.05.2016 20:20:35
Moc dobré poháry, podobné dělávám častěji. Ovoce se dá použít jakékoliv, ale moc kompotů v dia verzi není. Občas jsem si je zavařovala sama. Může se přidat i několik dia celozrnných piškotů a ve sklenici vrstvit a místo kompotu použít čerstvé ovoce, např. jahody nebo banán. Nedávám ale sníh, nerada používám tepelně neopracovaná vajíčka a obzvlášť do různých sladkých krémů. Pudink se nemusí po uvaření míchat, ale je třeba ihned kastrůlek těsně překrýt fólií a takto nechat vychladnout. Místo tekutého sladidla se dá použít i nějaké v prášku. Poslední dobou ráda používám stévii. Jinak místo ořechů se dají použít i např. sekané nesolené arašídy. Palec nahoru, vyzkoušejte.
Odpovědět