Zeleninová polévka s knedlíčky z droždí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kostka Droždí
  • 50 g Cibule
  • 50 g Hrášek
  • 60 g Kedlubna
  • 50 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 30 g Strouhanka
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2079 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 756.2 mg
  • Vláknina 7105.8 mg
  • Vitamín A 7105.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. 30 g másla rozehřejeme a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Droždí rozdrobíme a přidáme k cibuli. Za pečlivého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme, osolíme a opepříme. Do směsi postupně vmícháme vejce a strouhanku. Vznikne nám husté, tvarovatelné těsto, z kterého vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm.

  • 2

    Pórek pečlivě omyjeme a pokrájíme na kolečka. Očistíme mrkev a pokrájíme jí na drobné nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a osmahneme na něm pórek a mrkev. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme zbytek očištěné a pokrájené zeleniny. Smažíme ještě 3 minuty.

  • 3

    Přilijeme vývar, uvedeme k varu a vaříme 12 minut.

  • 4

    Do polévky vsypeme knedlíčky a necháme 4 minuty provařit.

  • 5

    Osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře k receptu