Bucatini s passatou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 60 g Cibule
  • 800 g Passata (drcená rajčata)
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1161 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 64.2 mg
  • Vláknina 7277.5 mg
  • Vitamín A 7277.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

  • 2

    Najemno nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 3 minuty doměkka, přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme.

  • 3

    Přidáme drcená rajčata, oregano, rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs zvolna vaříme asi 15 minut. Osolíme ji a opepříme. Makarony upravíme na talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu