Vařená buchta

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12 porcí

Suroviny

  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 2 hrnek Cukr krupice
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 170.4 mg
  • Vláknina 6336.5 mg
  • Vitamín A 6336.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuk rozpustíme, přidáme vodu, cukr a kakao a vše za stálého míchání 5 minut vaříme.

  • 2

    Dáme stranou 1 skleničku hmoty.

  • 3

    Do zbylé vychladlé hmoty dáme vejce, vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.

  • 4

    Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.

  • 5

    Upečenou buchtu necháme vychladnout.

  • 6

    Zalijeme oddělenou hmotou a posypeme kokosem.

Komentáře k receptu

  • Kočka01
  • 15.12.2017 07:30:53

apsolutně se nepovedla, když smíchám ingredience vznikne jen sra*ka a ne těsto. za mě palec dolů!!!!!!!!

Odpovědět
  • Aleisa
  • 13.08.2015 17:56:14

Tento močník občas dělávám, mám rozpis na hrníčky. Dávám malinko méně vody, taky méně cukru a kokosu stačí polovina. Tady jsem na zalití moučníku po upečení přidala trochu rumu, může se použít i rumové aroma. Je vláčný a není to žádná dusivka.

Odpovědět