Kulajda s vejcem
Suroviny
- 2 kostka Masox
 - 400 g Brambory
 - 200 g Kopr sterilovaný
 - 250 g Smetana kysaná
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Ocet
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1155 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 253.3 mg
 - Draslík 388.5 mg
 - Vláknina 6112 mg
 - Vitamín A 6112 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka.
 - 
                                2
Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme.