Luxusní snídaně bez purinů
Suroviny
- 120 g Chléb celozrnný pšeničný
- 10 g Máslo čerstvé
- 200 g Hroznové víno
- 300 g Jogurt nízkotučný
- 60 g Sýr Eidam cihla 40%
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sirup javorový
- 2 ks Jablka
- 2 špetka Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Corn flakes - kukuřičné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 16 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 940.3 mg
- Vláknina 17885.6 mg
- Vitamín A 17885.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme podélně plátky sýra a ruličky sýra položíme na opečený, máslem lehce potřený chléb. Chleba ozdobíme hroznovým vínem a na jemno pokrájenou petrželkou.
-
2
Omyjeme jablko, rozkrojíme, vyškrábeme dužinu a půlky jablka naplníme jogurtem s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Přidáme cornflakes a ozdobíme dužinou z jablka.