Vinná kari omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 141.2 mg
 - Vláknina 3052.4 mg
 - Vitamín A 3052.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a oloupané, na kousky nakrájené jablko, zbavené jádřince vložíme spolu s máslem do kastrolu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 7 minut.
 - 
                                2
Zaprášíme hladkou moukou a kari kořením, zamícháme a podlijeme vývarem a vínem.
 - 
                                3
Omáčku rozšleháme metlou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou povaříme 5-10 minut.