Jehněčí kotlety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1282 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 107 g
 - Sodík 3631 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 1283.4 mg
 - Vláknina 29229.5 mg
 - Vitamín A 29229.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.7 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kotlety naložíme do marinády připravené z oleje, rozmarýnu, soli, pepře, nakrájených oliv, nasekaného česneku a šalotky. Marinujeme asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Potom maso zprudka opečeme, přilijeme červené víno a přidáme omytá, nakrájená rajčátka. Ještě chvíli dopékáme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou šťouchané smetanové brambory a podušený špenát.