Svíčková na olivách a víně
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 150 g Olivy černé
 - 40 ml Olej olivový
 - 200 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 772.2 mg
 - Vláknina 2534 mg
 - Vitamín A 2534 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme 10 oliv, smícháme je s pažitkou, strouhankou, olejem a kořením. Svíčkovou nakrojíme a dovnitř vložíme směs, osolíme ji a opepříme, zavážeme nití a na másle ji rychle osmažíme. Pak ji dvacet minut pod pokličkou restujeme. Nakonec ji necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme víno, během varu také moučku ve dvou lžících vody a minutu povaříme.
 - 
                                3
Ihned podáváme.