Tygří krevety v omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 569 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 279.4 mg
 - Vláknina 3175 mg
 - Vitamín A 3175 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety očistíme, rozstřihneme po straně nůžkami, odstraníme blánu, promyjeme ve studené vodě. Scedíme, vhodíme do mísy s bílým vínem, necháme 15 minut marinovat, znovu scedíme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat a nasekáme nahrubo.
 - 
                                3
V pánvi osmažíme na oleji stroužek česneku s trochou nasekané petrželky. Česnek vyhodíme.
 - 
                                4
Vhodíme do pánve krevety, 2-3 minuty smažíme na prudkém ohni. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme, dusíme na středním plameni cca 10 minut. Hotový pokrm, posypaný nasekanou petrželkou, podáváme horký na stůl.