Mušle s česnekem na víně Chardonnay
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1092 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 1841.6 mg
 - Vláknina 1408.7 mg
 - Vitamín A 1408.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle pořádně okartáčujeme, omyjeme pod tekoucí vodou, odstraníme "vousy", otevřené nebo pootevřené vyhodíme. Očištěné mušle dáme vařit na 10 minut do vody. Mušle, které se neotevřely též nepoužijeme. Ostatní otevřeme a z lastur vybereme maso.
 - 
                                2
Očistíme česnek s cibulí, omyjeme citronovou trávu s koriandrem, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a vše pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji ve woku restujeme krátce mušle, na minutu je zakryjeme pokličkou a pak přidáme všechny nakrájené ingredience. Mícháme a smažíme 5 minut. Naposled přilijeme bílé víno Chardonnay, ochutíme rybí omáčkou a podle chuti solí a pepřem. Na malou chvilku přiklopíme poklici a vaříme 3 - 5 minut.
 - 
                                4
Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s dušenou rýží nebo rozpečenou bagetkou.