Kachna pečená na olivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 1358 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 380.6 mg
 - Vláknina 5891.3 mg
 - Vitamín A 5891.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, olivy bez pecek na plátky.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a olivy, osmahneme a jakmile cibule začne žloutnout, přiložíme kachnu, podlijeme vínem a vložíme do trouby péct. Až se víno úplně vyvaří, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem a dopečeme. Během pečení maso potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                3
Kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami, které přelijeme olivovou omáčkou.