Kořeněný guláš s pivem a bagetou
Suroviny
- 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Tymián čerstvý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 8 plátek Bageta
 - 1 kg Hovězí kližka
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 466.9 mg
 - Vláknina 17849 mg
 - Vitamín A 17849 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nožem rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a cukrem.
 - 
                                3
Když začne směs karamelizovat, přidáme maso a restujeme za častého míchání.
 - 
                                4
Poté přimícháme mouku, promícháme a zalijeme pivem. Přidáme koření a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                5
Plátky bagety osmažíme z obou stran, potřeme hořčicí.
 - 
                                6
Bagetu položíme na hotový guláš hořčicí nahoru a prudce zapečeme v silně předehřáté troubě.