Kuřecí řízky v zelném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 466 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 251.7 mg
 - Draslík 780.5 mg
 - Vláknina 2866.3 mg
 - Vitamín A 2866.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí slijeme a drobně pokrájíme. V míse zelí smícháme s pivem, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a moukou v těsto podobné těstu na bramborák (je-li třeba, mouku přidáme).
 - 
                                2
Kuřecí řízky osmažíme na másle, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Do rozpáleného oleje dáme malou sběračku zelného těsta, na ni osmažený řízek, přes něj druhou sběračku těsta. Dobře těsto přitiskneme a řízky smažíme z obou stran, až je těsto zlaté.