Slavnostní kuře s vínem
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Citronová kůra
 - 125 g Cibulka jarní
 - 30 g Řeřicha
 - 500 g Kuřecí maso vařené
 - 150 ml Víno červené
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 300 ml Majonéza
 - 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
 - 4 polévková lžíce Omáčka Kari
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 709 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 3.3 mg
 - Draslík 161.8 mg
 - Vláknina 2305 mg
 - Vitamín A 2305 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme kari omáčku a zahříváme ještě 1 minutu.
 - 
                                2
Vlijeme červené víno, přidáme rajský protlak, citronovou kůru a šťávu. Nepřikrýváme a průběžně promícháváme, svařujeme na 4 polévkové lžíce. Směs přecedíme do misky, přikryjeme a dáme chladit.
 - 
                                3
Přes síto prolisujeme meruňkovou marmeládu a přimícháme ji do směsi kari s červeným vínem. Přidáme jogurt, majonézu, podle chuti sůl, pepř a dohromady smícháme. Omáčka by měla být hustá a mít barvu světlé slámy.
 - 
                                4
Přimícháme kousky kuřecího masa, ozdobíme řeřichou a podáváme.