Roláda z jehněčího masa pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 235.2 mg
 - Draslík 717.3 mg
 - Vláknina 529.2 mg
 - Vitamín A 529.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.
 - 
                                2
Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.
 - 
                                3
Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                4
Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.
 - 
                                5
Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.