Směs masa a zeleniny pečená na pivu
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 300 g Květák
 - 100 g Pórek
 - 200 g Uzená vepřová krkovička
 - 300 g Vepřová kýta
 - 100 g Klobása ostravská
 - 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 1037.1 mg
 - Vláknina 12139 mg
 - Vitamín A 12139 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso a oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, očištěnou zeleninu na kousky, pórek na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky. Všechny suroviny smícháme s olejem.
 - 
                                2
Pekáč vymažeme sádlem, rozprostřeme v něm směs, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě. Poté poklici odložíme, směs promícháme a dopečeme.