Srnčí po myslivecku
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 15 g Petržel - nať
 - 20 g Petržel - nať
 - 300 g Celer řapíkatý
 - 150 g Hříbky čerstvé
 - 130 g Karotka
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 450 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 kg Srnčí maso
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 716 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 1598.8 mg
 - Vláknina 7251.3 mg
 - Vitamín A 7251.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme červené víno, olej, nakrájenou cibuli, nové koření, snítky petržele a bobkový list. Kostky srnčího s marinádou promícháme, přikryjeme a necháme 2 dny v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.
 - 
                                2
Srnčí a cibuli vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu přecedíme
 - 
                                3
a uchováme.
 - 
                                4
V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme srnčí s cibulí a 3-5 minut smažíme. Vyjmeme a necháme v teple.
 - 
                                5
Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme nakrájený celer s houbami a 2-3 minut podusíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, přidáme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přiléváme marinádu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Zahuštění moukou můžeme vynechat a srnčí upravovat jen na zelenině a houbách.
 - 
                                6
Do pekáče dáme srnčí, cibuli, celer, houby, osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme na 1 1/2 hodiny dusit do předehřáté trouby při 160°C.
 - 
                                7
Vložíme karotku a podusíme ještě asi 30 minut doměkka. Servírujeme.