Hovězí kýta na rožni
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
 - 20 g Tymián sušený
 - 30 g Koření grilovací
 - 200 g Olivy bez pecky
 - 20 g Omáčka pikantní worcesterová
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 dl Víno červené
 - 1 kg Hovězí kýta
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 595 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 89.5 mg
 - Draslík 562.4 mg
 - Vláknina 3338.8 mg
 - Vitamín A 3338.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat.
 - 
                                2
Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut.