Sumec na víně se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1810 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 153 mg
 - Draslík 859.4 mg
 - Vláknina 5933 mg
 - Vitamín A 5933 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.