Pomeranč v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 725.3 mg
 - Vláknina 19200 mg
 - Vitamín A 19200 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 212.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr a 150ml studené vody dáme do litinové pánve a mírně zahříváme, až se cukr rozpustí.
 - 
                                2
Uvedeme jej k varu a vaříme, až zhnědne. Sejmeme pánev ze sporáku.
 - 
                                3
Do karamelu nalijeme 150ml vlažné vody.
 - 
                                4
Vrátíme pánev opět na teplo a rozvaříme karamel. Nalijeme jej do žáruvzdorné mísy.
 - 
                                5
Necháme 30 minut chladnout a pak přilijeme pomerančový likér.
 - 
                                6
Oloupeme kůru z 1 pomeranče. Kůru nakrájíme na nudličky. Na minutu
 - 
                                7
je dáme do vroucí vody, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou.
 - 
                                8
Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z pomerančů, přitom zachytíme šťávu, kterou přidáme ke karamelu. Rozkrájíme pomeranče napříč,
 - 
                                9
opět je složíme dohromady a sepneme párátky.
 - 
                                10
Pomeranče dáme do mísy s karamelem a přelijeme přes ně karamel lžící. Povrch posypeme kůrou. Chladíme asi 30 minut. Vyjmeme párátka, přeneseme pomeranče na mističky a podáváme.