Skopové kočovníků
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
 - 120 g Mrkev kořen
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 15 g Petržel - nať
 - 15 g Rozmarýn čerstvý
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Jalovec
 - 2 dl Víno červené
 - 2.5 kg Skopová kýta
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Hořčice krémžská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 7.6 mg
 - Draslík 215.7 mg
 - Vláknina 2148.8 mg
 - Vitamín A 2148.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu očistíme, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí smíchanou s moukou, posypeme sekanou petrželkou a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přendáme do pekáče, obložíme kousky nakrájené mrkve, celeru, přidáme bobkový list, jalovec, rozmarýn, kousek másla, zalijeme vývarem a v troubě pečeme do měkka.
 - 
                                2
Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme, zalijeme červeným vínem, dokořeníme dle chuti, vložíme máslo, povaříme 5-8 minut, vrátíme maso a prohřejeme.