Vinné šodó vanilkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 98.1 mg
 - Draslík 102.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku a vyšleháme dotuha. Přendáme do rendlíku, přilijeme víno, přidáme vanilkový cukr, vanilkovou esenci a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se objeví první bubliny, ihned odstavíme. Ještě chvilku mícháme a můžeme podávat.