Závitky z okouna se zeleninou s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Okoun - filety
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 273.4 mg
 - Vláknina 5314.5 mg
 - Vitamín A 5314.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, celer a cuketu nakrájíme na tenké proužky dlouhé cca 10 cm. Filety z okouna osolíme, opepříme, poklademe na ně nakrájenou zeleninu a zabalíme do rolky. Konce upevníme párátky. Vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut.
 - 
                                2
Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, za stálého míchání osmahneme. Přilijeme víno, vmícháme na kousky nakrájená, oloupaná rajčata, zbavená semínek, protlak a dle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a při nízké teplotě dusíme do mírného zhoustnutí. Přisypeme nahrubo nasekané lístky bazalky a důkladně promícháme.
 - 
                                3
Hotové závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.