Mandarinkovo-pomerančový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 117.8 mg
 - Vláknina 2892 mg
 - Vitamín A 2892 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K přípravě tohoto likéru potřebujeme chemicky neošetřené mandarinky a pomeranče. Potřebujeme získat 60 g kůry jak z mandarinek, tak 60 g z pomerančů. Omyjeme je, osušíme, kůru okrájíme tak, že odkrojíme jen tenké vrstvy kůry, nebo ji nastrouháme.
 - 
                                2
Kůru dáme do větší sklenice, přidáme 600 ml vodky, promícháme a necháme 3 dny luhovat.
 - 
                                3
Pak 600 ml násady slijeme přes skládaný filtr, přidáme 50 ml rumu, 50 ml Araku, 50 ml čisté pomerančové šťávy, (vymačkáme ji z použitých pomerančů) a 250 ml cukrového sirupu. Přidáme podle chuti kyselinu citrónovou a znovu přefiltrujeme přes skládaný filtr.