Husí guláš ze žaludků
Suroviny
- 800 g Husí žaludky
 - 400 g Cibule
 - 20 g Rozmarýn čerstvý
 - 300 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 5 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.5 polévková lžíce Kmín celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 7.8 mg
 - Draslík 235.2 mg
 - Vláknina 4283.2 mg
 - Vitamín A 4283.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté husí žaludky rozkrájíme na menší kousky. Nahrubo nasekáme oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Připravíme zapékací mísu. Do ní vložíme 4 polévkové lžíce sádla, přidáme pokrájené husí žaludky, nasypeme cibuli, přidáme rajský protlak a přisypeme sladkou papriku, kmín, majoránku, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme a zalijeme červeným vínem. Nakonec osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Předehřejeme troubu na 120 °C. Zapékací misku přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pokrm pečeme při 120 °C asi 1 hodinu.