Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 61.5 mg
 - Draslík 46.7 mg
 - Vláknina 1215.2 mg
 - Vitamín A 1215.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulku očistíme, omyjeme,vodu setřepeme. Bílou část cibulky drobně pokrájíme, zelenou nať nakrájíme na tenké kroužky a odložíme zvlášť na ozdobení. Zralý měkký sýr pokrájíme na drobné kousky, dáme do misky s měkkým máslem a vidličkou ho důkladně utřeme. Přidáme cibulku, 2-3 špetky bílého pepře, sladkou i pálivou papriku, drcený kmín a pivo. Vše dobře znovu promícháme.
 - 
                                2
Sýrovou pomazánku mažeme na plátky chleba, ozdobíme zelenou natí z cibulky a podáváme.