Husa na česneku a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2430 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 216 g
 - Sodík 658 mg
 - Bílkoviny 100 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 505.8 mg
 - Draslík 2021.6 mg
 - Vláknina 1981 mg
 - Vitamín A 1981 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
 - 
                                2
Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem.
 - 
                                3
V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak
 - 
                                4
přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a
 - 
                                5
přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                6
Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky.