Plněné řízečky v pivním těstíčku
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
 - 100 g Šunka lázeňská
 - 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 3 špetka Sůl bylinková
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 389.3 mg
 - Draslík 927.8 mg
 - Vláknina 3731.1 mg
 - Vitamín A 3731.1 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme vepřové kotlety (bez kosti) vysoké asi 2 cm. Připravíme si těstíčko a náplň.
 - 
                                2
Těstíčko: v misce vyšleháme vejce s pivem, hladkou moukou, solí, pepřem dohladka a necháme chvíli těstíčko odpočinout, mělo by být dostatečně husté.
 - 
                                3
Náplň do řízků: pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na proužky široké do 1cm. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli s pórkem a zpěníme je. Pak přimícháme šunku, k ní přidáme čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem, paprikou a vše usmažíme téměř do zhoustnutí.
 - 
                                4
Do kotlet ostrým nožem z jedné strany nařízneme hlubokou "kapsu". Dáváme pozor, abychom maso neprokrojili skrz. "Kapsy" naplníme šunkovou náplní a uzavřeme je párátky. Pak maso z každé strany osolíme a posypeme pepřem.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme olej, kotlety namočíme do těstíčka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je pomalu, pod poklicí, přibližně 7-9 minut z každé strany. Měly by být měkké, dostatečně propečené.
 - 
                                6
Plněné řízečky podáváme hned teplé.