Špagety s dušeným hovězím masem a játry
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Petržel kořen
 - 50 g Celer bulvový
 - 150 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Játra kuřecí
 - 120 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 230 g Špagety
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 150 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Dýně
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 426.4 mg
 - Draslík 284.2 mg
 - Vláknina 2389.6 mg
 - Vitamín A 2389.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno.
 - 
                                2
V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice.
 - 
                                3
Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem.