Studená rybízová polévka s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 36.7 mg
 - Draslík 282.8 mg
 - Vláknina 7883.3 mg
 - Vitamín A 7883.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve svaříme vodu s cukrem a suchým bílým vínem. Vzniklý sirup necháme chladnout.
 - 
                                2
Dobře uzrálý rybíz vypereme, zbavíme stopek, rozmačkáme vidličkou a prolisujeme. Prolisovanou šťávu smícháme s uvařeným sirupem a dáme do lednice vychladit. Před podáváním vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.