Pečená křepelka s portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 738 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 178.9 mg
 - Draslík 780.2 mg
 - Vláknina 22159 mg
 - Vitamín A 22159 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme křepelky, osolíme je, opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a také jeden vinný list. Svážeme dohromady potravinářskou nití.
 - 
                                2
V pekáči rozehřejeme část másla, na něm opečeme křepelky. Odlijeme přebytečný tuk a přilijeme do pekáče portské víno. Zakryjeme poklicí, pečeme přibližně 20 minut, poté křepelky vyjmeme. Zalijeme je vývarem, který vaříme, dokud nezhoustne, nakonec do omáčky vmícháme zbytek másla, ovšem už nevaříme a hned podáváme.