Hrušky na víně s černým rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 380.5 mg
 - Vláknina 10850 mg
 - Vitamín A 10850 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince, oloupeme. Do hrnce vlijeme červené víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, badyán a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme půlky hrušek a povaříme 20 minut. Hrušky vyjmeme, tekutinu vyvaříme o polovinu, zakápneme likérem, přidáme černý rybíz z kompotu, prohřejeme.
 - 
                                2
Hrušky upravíme do kompotových misek a zalijeme sirupem z hrnce. Podáváme teplé.