Hovězí kližka po florentinsku
Suroviny
- 800 g Hovězí kližka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 ml Víno červené
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 360 mg
 - Vláknina 5508.3 mg
 - Vitamín A 5508.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špalíček hovězí kližky nakrojíme a do vzniklé kapsy vmáčkneme česnek. Maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V hrnci na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Přihodíme několik lístků bazalky. Když zelenina změkne, vložíme do hrnce maso a ze všech stran špalíček orestujeme. Zalijeme vínem, které necháme částečně odpařit. Když maso zčervená, přidáme konzervovaná rajčata a trochu vývaru. Velmi zvolna vaříme 2,5-3 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.
 - 
                                4
Omáčku propasírujeme a přelijeme jí plátky masa.