Špekové koule z toustového chleba

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chléb toastový pšeničný světlý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 15 dkg Anglická slanina
  • 15 dkg Špek
  • 40 dkg Uzená krkovička vařená
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 985 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 221.5 mg
  • Draslík 133.9 mg
  • Vláknina 253.6 mg
  • Vitamín A 253.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a vložíme na plech na 10 min. do trouby na 180 stupňů, aby mírně ztvrdl.

  • 2

    Mezitím opečeme na pánvi na kostičky nakrájený špek ( uzenou slaninu), dále přidáme na kostičky nakrájené uzené maso např. krkovičku a anglickou slaninu.

  • 3

    V míse si vyšleháme 5 celých vajec, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, špetku soli, toustový chléb a směs uzeného z pánve. Na konec přidáme nasekanou čerstvou petrželku a pažitku.

  • 4

    Tvoříme knedlíky. Z dávky asi 20 knedlíků.

  • 5

    Vaříme nad parou asi 15 min.

Komentáře k receptu