Baskická čokoládová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 129.1 mg
 - Draslík 206.6 mg
 - Vláknina 4200 mg
 - Vitamín A 4200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou.
 - 
                                2
Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému.
 - 
                                3
Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.
 - 
                                4
Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou.
 - 
                                5
Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.