Ovocné fondue
Suroviny
- 1200 g Lesní plody - mražené
 - 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 150 g Jogurt bílý
 - 100 g Jahody zahradní
 - 30 g Oříšky piniové
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 0.5 kávová lžička Kakao - prášek
 - 1 ks Cukr kostkový
 - 1 ks Citrony
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Karob
 - 2 polévková lžíce Čokoláda hořká
 - 2 polévková lžíce Sirup cukerný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 7.7 mg
 - Draslík 196.7 mg
 - Vláknina 19207.3 mg
 - Vitamín A 19207.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 156 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na čokoládovou omáčku smícháme dvě lžíce mléka se škrobem. Zbylé mléko smícháme s práškovým karobem, kakaem a lžící cukru. Přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob a necháme omáčku 2 minuty povařit. Necháme vychladnout a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku dáme do chladu.
 - 
                                2
Jahodovou omáčku připravíme z omytých jahod, jablečného sirupu, tvarohu a lžíce cukru. Vše rozmixujeme na kaši a dáme do chladu.
 - 
                                3
Na oříškovou omáčku nejdřív kostkou cukrku odrhneme kůru z citronu. Ten potom vymačkáme. Kostku cukru smícháme se třemi lžícemi citronové šťávy, jogurtem a jednou lžící cukru. Pinie umeleme najemno, vmícháme do směsi a dáme do chladu.
 - 
                                4
Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou citronovou šťávou ho pokapeme.
 - 
                                5
Smetanu ušleháme s lžící cukru na šlehačku a po třetinách jí rozdělíme do omáček. Podáváme s ovocem.