Mandlový dort se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 243.5 mg
 - Draslík 497 mg
 - Vláknina 11518 mg
 - Vitamín A 11518 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme na mírném ohni čokoládu s vodou, přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí, přidáme máslo a směs odstavíme. Přidáme 30 g mletých mandlí, mouku a pět žloutků, každý zvlášť. Ušleháme si z pěti bílků sníh, přidáme ho k čokoládové směsi i s nakrájenými mandlemi a hrozinkami. Těsto promícháme, dáme do vymazané a vyložené dortové formy.
 - 
                                2
Dort pečeme asi čtyřicet pět minut a čtyřicet minut ho necháme chladnout. Pak ho vyklopíme, posypeme skořicí a podáváme.