Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou
Suroviny
- 145 g Cukr moučkový
 - 200 g Čokoláda 80%
 - 285 ml Smetana ke šlehání 31%
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Likér zázvorový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 82.6 mg
 - Vláknina 299.3 mg
 - Vitamín A 299.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci.
 - 
                                2
Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min.
 - 
                                3
Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti.
 - 
                                4
Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou.